Videobellen

E-consulten via videobellen

James stelt videobellen gratis ter beschikking. Tijdens het videobellen kan de behandelaar documenten met de cliënt veilig delen. Ook kan de behandelaar gebruikmaken van chat. Zowel de cliënt als de behandelaar kunnen het schermdelen.

Eenvoudig verbinding maken

Vanuit de agenda kan de behandelaar direct het video consult met de cliënt opzetten. De verbinding tussen de behandelaar en cliënt wordt via de browsers gelegd (FireFox, Chrome, Edge, Safari). De cliënt ontvangt hiervoor een email met een link. In de browser geeft de cliënt expliciet toestemming om lokale media-resources als microfoon en camera te gebruiken. Zodra het gesprek is beëindigd kan de behandelaar via de agenda afspraak het teleconsult direct bij de zorgverzekeraar declareren of per e-mail de factuur naar de cliënt sturen.

Oog voor veiligheid

De techniek die James gebruikt voor videobellen is ontwikkeld door Google en wordt omarmd door alle grote partijen in de markt, waaronder Microsoft en Apple. Het wordt ondersteund door o.a. Chrome, Edge, Firefox en Safari. U hoeft er geen aparte software voor te installeren.

Zo wordt de privacy gewaarborgd

  • Zowel video als data zijn altijd versleuteld.
  • De verbinding is “peer to peer”. Dit wil zeggen dat er geen data wordt opgeslagen.
  • De patiënt geeft per sessie toestemming voor het gebruik van microfoon en camera. De sessie ID is uniek en kan niet hergebruikt worden.
  • Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de bestaande beveiliging in de browser. Zodra bekend wordt dat een browser een kwetsbaarheid heeft wordt dit veelal binnen enkele dagen opgelost met een update. Hiermee blijft het videobellen ook veilig.
Sanne HeemskerkVideobellen